Mozilla Firefox, Yanıt Vermiyor Hatası Nasıl Giderilir: Firefox, halen tarayıcılar arasında en iyilerinden biridir, bu hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda mevcuttur. Ne yazık ki, bu uygulama bazı hatalar ve bazen oldukça sinir bozucu olabilecek sorunlar çıkarabiliyor.
Firefox, Yanıt Vermiyor Hatası
Bilgisayarınızda Firefox kullanıyorsanız, muhtemelen tarayıcının tıklamalara ve tuş vuruşlarına yanıt vermeyi bıraktığını fark ettiniz. Başlık çubuğunda “Yanıt Vermiyor” etiketi de görüntülenecek ve Firefox penceresinin üstünde olduğunda fare imleci dönecektir.
Bu sorundan bıkarsanız, doğru yere geldiniz demektir; bugün, bu sorunu nasıl durdurabileceğiniz veya en azından azaltabileceğinizi konuşacağız.
Donanım Hızlandırmasını kapatın
Birçoğu bilmiyor, ancak grafik kartınız veya grafik sürücüsü kurulumu Firefox’un yanıt vermemesine neden olabilir. Firefox, donanım ivmesini kullanmaya çalışırken olur. Donanım ivmesini kapatmanızı ve sorunun giderilip giderilmediğini görmenizi öneririz nedeni budur.
- Firefox’un sağ üst köşesindeki menü düğmesine tıklayın;
- “Genel” panelini seçin;
- Performansı arayın ve bunun altında “Önerilen performans ayarlarını kullan” seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun;
- Bunu yaptıktan sonra, “Varsa, donanım ivmesini kullan” seçeneği görüntülenir ve bu seçeneği de işaretini kaldırmanız gerekir;
- Firefox’u yeniden başlatın.
Bu durum sorunu çözdüğü takdirde, tarayıcının yanıt vermeyi durdurmasına neden olan donanım ivmesi oldu. Ayrıca, bu sorunun giderilip giderilmediğini görmek için grafik sürücülerini yükseltmeyi deneyebilir veya yalnızca donanım hızlandırması seçeneği olmadan Firefox’u çalıştırabilirsiniz.
Yinelenen Oturumu Silme Dosyalarını Geri Yükleme
Oturum Geri Yükleme dosyasının birden çok kopyası Firefox’un yanıt vermemesine neden olabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayın:
- Firefox’un sağ üst köşesindeki menü düğmesine tıklayın;
- “?” Düğmesini tıklayın ve Sorun Giderme Bilgisi’ni seçin;
- “Uygulama Temel” bölümünün altında bulunan “Klasörü Aç” düğmesini tıklatmanız gereken yeni bir sekme açılır;
- Profil dosyalarınız olan bir klasör açılır;
- Firefox tarayıcınızı kapatın;
- Sessionstore.js dosyasını ve aşağıdaki gibi kopyaları bulun ve silin: sessionstore-1.js, sessionstore-2.js.
Bundan sonra Firefox’u başlatabilir ve bunun sorununuzu çözüp çözmediğini görebilirsiniz.
“PAC” Uygulamasının Değiştirilmesi
Bir proxy otomatik yapılandırma dosyası (PAC olarak da bilinir) kullanıyorsanız, web siteleri ilk kez yüklenirken (veya yakın zamanda ziyaret etmediğiniz web sitelerine erişirken) Firefox’un yanıt vermeyi durdurma ihtimali yüksektir. Otomatik proxy yapılandırma dosyası kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmek için aşağıdaki adımları uygulayın:
- Firefox’un sağ üst köşesindeki menü düğmesine tıklayın;
- “Seçenekler” düğmesini tıklayın;
- Gelişmiş Panel -> Ağ’ı seçin;
- Ayarlar’ı tıklayın (bu, “Bağlantı Ayarları” iletişim kutusunu açacaktır);
- “Otomatik proxy yapılandırma URL’si” seçildiğinde, otomatik bir proxy yapılandırma dosyası kullanıyorsunuz demektir.
İnternet’e erişmenizi engelleyecek şekilde bu ayarı devre dışı bırakmanızı öneririz. Bunun yerine ağ yöneticinizle sorununuz hakkında konuşmanız ve kendisinin bu Mozilla Firefox web sayfasına bakmasını önerirsiniz . Bunun sorunun tamamen çözülmediğini kabul ettik, ancak kullanıcılar daha önce olduğundan daha iyi olduğunu bildirmiştir.
Sonuç
Firefox’un hâlâ birçok sorunu olduğunu kabul ediyoruz, ancak geliştiricilerin üzerinde sürekli çalıştıklarını size temin ederim. Yeni Firefox 64-bit sürümünün, daha önce güçlü bilgisayarlara sahip olan kullanıcıların daha önce sahip oldukları sorunların çoğunu düzelttiğini söyleyen raporlar var.
Bilgisayarınızda Firefox kullanıyor musunuz? Bu konudaki düşüncelerinizi bize anlatın!